Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 105

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 655

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Gangstarap Gangsta rap | voorwaarden top 250
Herkomst bezoekers
Top 0:
Statistieken (10's)

Visits today:
Visits yesterday:
Visits in this month:
Visits in previous month:
Visits in this year:
Visits in previous year:
Visits total:0
Max.daily visits:
Day of max visits:1970-01-01
Max.monthly visits:
Month of max visits:1970-01
Impressions today:
Impressions yesterday:
Impressions this month:
Impressions total:0
Bots today:
Date since:1970-01-01
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

voorwaarden top 250

hitlijst

vlaggetjes2   

Voorwaarden en rankingvariabelen gangsta rap top 250

De voorwaarden voor een notering waren dat de artiesten hun track(s) voor minimaal 50% in het Nederlands of Afrikaans rijmden, dat het materiaal ergens op internet werd uitgebracht, en dat we de betreffende nummers als 'gangsta' konden kwalificeren. Gangsta in de ruimste definitie. Waar iemand precies woont en werkt speelt geen rol. Het paspoort ook niet.

De periode van de lijst leunt het meest op de uitgebrachte nummers uit het direct voorafgaande jaar, maar ook de periodes daarvoor worden, weliswaar lichter, meegewogen.
Een aantal zeer bekende rappers zul je niet terugvinden in onze lijst. Dus geen YesR, geen Ali B , geen Darryl, geen Dio, geen Rio, geen Mitta, geen Gio, geen Soesi B, geen Typhoon , geen Sticks en geen Fresku, geen Pita, geen Jack Parrow, geen JayJay, geen Winne, geen Lange Frans en geen Nino, om er een paar te noemen. Wij haten deze rappers niet, waarom zouden we, maar deze boys hebben momenteel naar onze mening geen gangstaprofiel (meer) in de muziek of op de straat. Dus respect voor jullie en succes in de mainstream, veel succes, vergeet nooit uit welke goot je kroop,  maar deze lijst gaat over gangstarappers.
Wél noteren we uiteraard  tracks van voornoemde niet-gangsterrappers als het nummer zelf gangsta is. Zie een aantal nummers van Yes-R., bijvoorbeeld.
Wij hanteren hier op de site de ruime definitie van 'gangsta', dus kom niet bij ons zeuren als jouw hoger genoteerde concurrent niet iemand wackt in zijn clip of niet dreigt met geweld. Er zijn namelijk meerdere factoren en variabelen waarop we gangstarappers beoordelen.

Om een en ander inzichtelijk te maken zullen we een aantal factoren voor jullie op een rij zetten. Zodat je jezelf naar een hogere plaats kunt spitten voor de volgende gangstalijst.

Hoe wordt er beoordeeld?

1) Technische capaciteiten. Timing, levering, accent, timbre, flow, en tempo. Gewoonweg noodzakelijk om je rijms fatsoenlijk te gooien. Niet iedereen kan Keizer zijn, maar extra punten levert het zeker op.

2) Hardheid van de tekst. Van politiek correcte teksten houden we hier niet. Alhoewel we begrip hebben voor rappers die tegen een doorbraak aanzitten of subsidie aanpakken dat ze hun teksten (moeten) aanpassen.

3) Originaliteit en inventiviteit van de rijms. We letten op woordgebruik, het metrum van de tekst, het rijmschema, en de algehele eventuele originaliteit hiervan.

4) Hardheid en originaliteit van de beat. Een dreigende beat werkt goed voor het genre. Origineel hoeft je beat niet te zijn, maar extra punten levert het vanzelfsprekend wel op.

5) Kwaliteit van de tracks. Een moeilijk kwantificeerbare variabele. Wanneer is iets goed? Denk aan een vette beat + harde rijms + dik gerapt + zwaar geleverd, en dan in de juiste verhoudingen. En dan nog ONZE mening daarover.

6) Populariteit van de nummers. Veel views op YouTube betekenen extra punten. Je moet die shit niet alleen pompen, je moet het ook verkopen. Dat hoort gewoon bij het harde werk van een gangstarapper. Geen hypocrisie hier dus.

7) Populariteit van de artiest. Soms zijn je nummers slecht beluisterd, maar slaag je er wel in om in de media te blijven. De goede outfit? Een platencontract dat niet bestaat? Iemand zogezegd bedreigd? Een relletje geschopt? Ook een kunst. Scoren dus.

8) De kwaliteit van de clip. Als je moeite doet een terzake doende clip in elkaar te zetten én deze fatsoenlijk up te loaden levert dit extra punten op. Bedenk hier dat een rauwe en brutale straatclip kwalitatief beter kan zijn dan een gelikte clip van een professionele filmcrew.

9) Weerstandsfactor. De NL gangstascene centreert zich vanzelfsprekend in het culturele centrum van de Nederlandse taal. Op dit moment dus Nederland en meer in het bijzonder de Randstad. Perifere regio's hebben een nadeel. Er zijn andere verschillen in nadelen zoals bijvoorbeeld de overheidsrepressie (Zuid Afrika),  vijandige media (Belgie), gebrek aan technische hulpmiddelen (Namibie, Suriname, en Zuid-Afrika), of vijandige omringende culturen (Zuid Afrika, Namibie, Antillen, en Belgie). Rappers die in deze omstandigheden moeten werken krijgen van ons bonuspunten naar gelang de zwaarte van deze omstandigheden. Ook geven wij de dames-rappers extra punten. Vrouwelijke gangstarappers  hebben meer ballen nodig dan hun mannelijke pendanten.

10) Straatpunten. Een zeer belangrijke categorie. Die straatpunten gaan heel erg over de uitvoerende artiest zelf. Hoe erg gangsta ben jij? Hoe geloofwaardig ben jij? Hoeveel lef heb jij?
Dus de kernvraag is, hoe krijg je straatpunten?

a) Nee je hoeft niet per se een moord te plegen voor het verkrijgen van straatpunten, alhoewel we toe moeten geven dat het je score ongetwijfeld omhoog zou duwen. Er staan moordenaars op onze lijst (in elk geval drie), maar als ze zichzelf als dusdanig bekend wensen te maken doen ze dat zelf maar.
b) Poppen is beter dan gepopt worden. Beide leveren punten op. Klappen is beter dan geklapt worden. En zelfs het op straat wegschreeuwen van een collega levert punten op. De betreffende collega kost dit punten uiteraard.
c) Gevangenisstraf is so wie so straatpunten. Hoe langer de straf, hoe meer punten. Alhoewel we het ook knap vinden van gangsta's die bewezen criminelen zijn, en desondanks uit handen van justitie weten te blijven. Ook hiervoor punten dus.
d) Snitchen kost veel punten uiteraard, en kan je flink doen dalen op onze lijst.
e) Samenwerken met de overheid zijn we ook niet zo blij mee. Het maakt de artiest vaak afhankelijk en artistiek minder vrij. Aan de andere kant snappen we de aantrekkingskracht van de vetpotten van de overheden, en waarom zou jij niet mogen meegraaien? Vooruit dan. Trek ze leeg. Maar vergeet nooit dat je gangsta bent.
f) Een grote bek tegen de DJ of journalist? Als je gelijk hebt, heb je gelijk. Straatpunten dus.
g) Een disstrack tegen de popo of een politicus levert veel meer straatpunten op als een disstrack tegen een concurrerende rapper.
Een disstrack tegen Wilders bijvoorbeeld levert minder op als tegen een politicus die wél popie jopie is in de media.
h) Reputatie. Wat is de geloofwaardigheid van de gangstarapper op straat? Komen de stratimannen een respectvolle boks geven aan de rapper, of jagen ze deze weg? Voor je mening en je rapmuziek achtervolgd worden door het corrupte justitie-apparaat is het hoogst haalbare.
i) Bling. Meer bling is meer punten. Ouderwets, maar zo simpel is het. Een huurbak kan, maar kost wel punten. Beter is een dikke Lambo voorzien van vette velgen met twee wielen op de stoep voor de neus van de wouten. En dan geen rijbewijs hebben. Een harde trui. Punten. Hard bovenlichaam. Meer punten.

.


Deel dit artikel!
Hyves! Facebook! TwitThis
 

   

Twitter    

Speelgoed

            Bestel