Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 105

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 655

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/includes/defines.php:39) in /var/www/vhosts/kankerhard.nl/httpdocs/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Gangstarap Gangsta rap | top 250 gangsta
Herkomst bezoekers
Top 0:
Statistieken (10's)
ÔĽŅ
Visits today:
Visits yesterday:
Visits in this month:
Visits in previous month:
Visits in this year:
Visits in previous year:
Visits total:0
Max.daily visits:
Day of max visits:1970-01-01
Max.monthly visits:
Month of max visits:1970-01
Impressions today:
Impressions yesterday:
Impressions this month:
Impressions total:0
Bots today:
Date since:1970-01-01
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

top 250 gangsta

hitlijst

obio2 

De 250 hardste Gangsta's

Afgelopen jaar (2009) was de benchmark voor onze lijst van beste gangstarappers. De enige lijst waar de harde mannen (en vrouwen) in de juiste volgorde staan. De platenmaatschappijen en omroepbazen bepalen hier helemaal niets.  Fok hun. Een lijst dus die zich niet houdt aan de geldende politiek correcte codes, integendeel.

De voorwaarden voor een notering waren dat de artiesten hun track(s) voor minimaal 50% in het Nederlands of Afrikaans rijmden, dat het materiaal op internet werd uitgebracht, en dat we de betreffende nummers als 'gangsta' konden kwalificeren.
Een aantal zeer bekende rappers zul je niet terugvinden in onze lijst. Dus geen YesR, geen Ali B , geen Darryl, geen Dio, geen Rio, geen Mitta, geen Gio, geen Soesi B, geen Typhoon , geen Sticks en geen Fresku, geen Pita, geen Jack Parrow, geen JayJay, geen Winne, geen Lange Frans en geen Nino, om er een paar te noemen. Wij haten deze rappers niet, waarom zouden we, maar deze boys hebben momenteel naar onze mening geen gangstaprofiel (meer) in de muziek of op de straat. Dus respect voor jullie en succes in de mainstream, veel succes, vergeet nooit uit welke goot je kroop,  maar deze lijst gaat over gangstarappers.
Wél noteren we uiteraard  tracks van voornoemde niet-gangsterrappers als het nummer zelf gangsta is. Zie een aantal nummers van Yes-R., bijvoorbeeld.
Wij hanteren hier op de site de ruime definitie van 'gangsta', dus kom niet bij ons zeuren als jouw hoger genoteerde concurrent niet iemand wackt in zijn clip of niet dreigt met geweld. Er zijn namelijk meerdere factoren en variabelen waarop we gangstarappers beoordelen.

Om een en ander inzichtelijk te maken zullen we een aantal factoren voor jullie op een rij zetten. Zodat je jezelf naar een hogere plaats kunt spitten voor de 2011 gangstalijst.

Hoe wordt er beoordeeld?

1) Technische capaciteiten. Timing, levering, accent, timbre, flow, en tempo. Gewoonweg noodzakelijk om je rijms fatsoenlijk te gooien. Niet iedereen kan Keizer zijn, maar extra punten levert het zeker op.

2) Hardheid van de tekst. Van politiek correcte teksten houden we hier niet. Alhoewel we begrip hebben voor rappers die tegen een doorbraak aanzitten of subsidie aanpakken dat ze hun teksten (moeten) aanpassen.

3) Originaliteit en inventiviteit van de rijms. We letten op woordgebruik, het metrum van de tekst, het rijmschema, en de algehele eventuele originaliteit hiervan.

4) Hardheid en originaliteit van de beat. Een dreigende beat werkt goed voor het genre. Origineel hoeft je beat niet te zijn, maar extra punten levert het vanzelfsprekend wel op.

5) Kwaliteit van de tracks. Een moeilijk kwantificeerbare variabele. Wanneer is iets goed? Denk aan een vette beat + harde rijms + dik gerapt + zwaar geleverd, en dan in de juiste verhoudingen. En dan nog ONZE mening daarover.

6) Populariteit van de nummers. Veel views op YouTube betekenen extra punten. Je moet die shit niet alleen pompen, je moet het ook verkopen. Dat hoort gewoon bij het harde werk van een gangstarapper. Geen hypocrisie hier dus.

7) Populariteit van de artiest. Soms zijn je nummers slecht beluisterd, maar slaag je er wel in om in de media te blijven. De goede outfit? Een platencontract dat niet bestaat? Iemand zogezegd bedreigd? Een relletje geschopt? Ook een kunst. Scoren dus.

8) De kwaliteit van de clip. Als je moeite doet een terzake doende clip in elkaar te zetten én deze fatsoenlijk up te loaden levert dit extra punten op. Bedenk hier dat een rauwe en brutale straatclip kwalitatief beter kan zijn dan een gelikte clip van een professionele filmcrew.

9) Weerstandsfactor. De NL gangstascene centreert zich vanzelfsprekend in het culturele centrum van de Nederlandse taal. Op dit moment dus Nederland en meer in het bijzonder de Randstad. Perifere regio's hebben een nadeel. Er zijn andere verschillen in nadelen zoals bijvoorbeeld de overheidsrepressie (Zuid Afrika),  vijandige media (Belgie), gebrek aan technische hulpmiddelen (Namibie, Suriname, en Zuid-Afrika), of vijandige omringende culturen (Zuid Afrika, Namibie, Antillen, en Belgie). Rappers die in deze omstandigheden moeten werken krijgen van ons bonuspunten naar gelang de zwaarte van deze omstandigheden. Ook geven wij de dames-rappers extra punten. Vrouwelijke gangstarappers  hebben meer ballen nodig dan hun mannelijke pendanten.

10) Straatpunten. Een zeer belangrijke categorie. Die straatpunten gaan heel erg over de uitvoerende artiest zelf. Hoe erg gangsta ben jij? Hoe geloofwaardig ben jij? Hoeveel lef heb jij?
Dus de kernvraag is, hoe krijg je straatpunten?

a) Nee je hoeft niet per se een moord te plegen voor het verkrijgen van straatpunten, alhoewel we toe moeten geven dat het je score ongetwijfeld omhoog zou duwen. Er staan moordenaars op onze lijst (in elk geval drie), maar als ze zichzelf als dusdanig bekend wensen te maken doen ze dat zelf maar.
b) Poppen is beter dan gepopt worden. Beide leveren punten op. Klappen is beter dan geklapt worden. En zelfs het op straat wegschreeuwen van een collega levert punten op. De betreffende collega kost dit punten uiteraard.
c) Gevangenisstraf is so wie so straatpunten. Hoe langer de straf, hoe meer punten. Alhoewel we het ook knap vinden van gangsta's die bewezen criminelen zijn, en desondanks uit handen van justitie weten te blijven. Ook hiervoor punten dus.
d) Snitchen kost veel punten uiteraard, en kan je flink doen dalen op onze lijst.
e) Samenwerken met de overheid zijn we ook niet zo blij mee. Het maakt de artiest vaak afhankelijk en artistiek minder vrij. Aan de andere kant snappen we de aantrekkingskracht van de vetpotten van de overheden, en waarom zou jij niet mogen meegraaien? Vooruit dan. Trek ze leeg. Maar vergeet nooit dat je gangsta bent.
f) Een grote bek tegen de DJ of journalist? Als je gelijk hebt, heb je gelijk. Straatpunten dus.
g) Een disstrack tegen de popo of een politicus levert veel meer straatpunten op als een disstrack tegen een concurrerende rapper.
Een disstrack tegen Wilders bijvoorbeeld levert minder op als tegen een politicus die wél popie jopie is in de media.
h) Reputatie. Wat is de geloofwaardigheid van de gangstarapper op straat? Komen de stratimannen een respectvolle boks geven aan de rapper, of jagen ze deze weg? Voor je mening en je rapmuziek achtervolgd worden door het corrupte justitie-apparaat is het hoogst haalbare.
i) Bling. Meer bling is meer punten. Ouderwets, maar zo simpel is het. Een huurbak kan, maar kost wel punten. Beter is een dikke Lambo voorzien van vette velgen met twee wielen op de stoep voor de neus van de wouten. En dan geen rijbewijs hebben. Een harde trui. Punten. Hard bovenlichaam. Meer punten.

 

De kankerhard gangsta top 250 voor het jaar 2009 (gebaseerd op geleverde prestaties tot aan december 2009):

1)    Kempi   
2)    Matarr
3)    Heinek'n
4)    THC
5)    Hef
6)    Lexxxus
7)    Sjaak 
8)    DHC
9)    Appa
10)  Feis
11)  GreenGang
12)  Cocoras
13)  Jaak   
14)  Naffer
15)  Dicecream
16)  RCS
17)  Sniperrast
18)  Sluipschutters
19)  Metz
20)  Mini Tuig
21)  Kane Keezy
22)  Mo$heb
23)  Noni
24)  Excellent
25)  Mostaman  
26)  Keizer
27)  Skiezo
28)  Aiky
29)  Kleine viezerik
30)  Don GG
31)  J'p
32)  Momi
33)  Negativ
34)  Kiddo Cee
35)  Anu-D
36)  Steen
37)  Badboy Taya
38)  Para Mocro
39)  DoGy
40)  Lil Thug
41)  Afoe L
42)  King Pin
43)  RMB
44)  MocroManiac
45)  Broertje
46)  Dokte  
47)  Sjentje
48)  Terror MC
49)  Kami-Kazi
50)  Uitblinker (ZwartBloed)
51)  Turk
52)  Da Silva
53)  Bollebof
54)  Mellamel
55)  Wambuseun  
56)  Rui
57)  Noowtje
58)  Papa Nielo
59)  Bruinstormaz
60)  Casper
61)  Boef B
62)  M-O
63)  Algerino
64)  Sepa
65)  Loony
66)  Para-D
67)  Gikkels
68)  Oosy
69)  Dret
70)  Salah Edin
71)  Adison
72)  Biense M
73)  YSG
74)  Lastpak
75)  Klemma
76)  Bloedhond
77)  Lo-Bo
78)  Vocab
79)  Lil G
80)  Wreeddadig
81)  T-Slash
82)  Regga
83)  Ado'nis
84)  Blackjoker
85)  NTS
86)  Norri
87)  Heist Rockah
88)  Deng²
89)  Haslur
90)  U-niq
91)  Joeni
92)  Strudy
93)  Dion Mase
94)  Skeffers
95)  R. Kay
96)  Blarix
97)  Blaq Cream
98)  JPB
99)   Millz
100)  Black Jag
101)  Sniper
102)  Kimo
103)  Risico
104)  Crymerz
105)  NAG
106)  Loki
107)  Lord Fenda/Fender
108) Tok
109) Pako
110) Rai G
111) Xaline
112) Ogri Ai
113) Young Refug'Z
114) Penn Connection
115) Ploom
116) Jimmy G
117) Ibra
118) Just B
119)  Tilly4ce
120)  D-Kaya
121)  Anno MC
122)  Zizo Rast
123)  OVC
124)  Sno
125)  Tatoo
126)  Thugga (OneBlood/Bloedbroederz)
127)  Huizbaaz
128)  Genaral B
129)  Suga Cane
130)  Suren
131)  Loupy
132)  Surindo
133)  Shar
134)  Phase
135)  Chayo Smith
136)  Ricky G
137)  TBS Midside
138)  Blacknowledge  
139)  Ferdi Baba
140)  Rasj P
141)  Hydroboy
142)  Aso Bro's
143)  Deadly Melody
144)  Watts
145)  Dindin
146)  Young Juby
147)  Joggaman
148)  Mo Records
149)  Skenkie
150)  Kleine Dax
151)  Prins Fris
152)  Basto
153)  Sin (Ludo Sinders)
154)  Crooks
155)  Double G
156)  Jaromir
157)  Boa
158)  Chulo Bravo
159)  Cicatris
160)  Boeroeman
161)  Kraaitje
162)  Stee
163)  Cliffster
164)  Meo-D
165)  SpitBull
166)  Kingsize
167)  Bloodside
168)  Fano
169)  Joey Dice
170)  Rotburg Tuig
171)  Skaakie
172)  Irv-G
173)  Mohcain
174)  Serry
175)  Jurry (FTG)
176)  Boetkemp
177)  Alkiyama
178)  Dutchman
179)  D-Squad
180)  Double B (Lyrical Forces)
181)  Phoenix
182)  ?Error
183)  N.E.P.
184)  B Fresh
185)  Mc Rouwkost
186)  Mamboy
187)  Heintje
188)  Jason S
189)  Ciazz
190)  Miki
191)  Vandestraate
192)  Kleine Man
193)  G. F'I
194)  Co2
195)  Oli Mama
196)  Mc Dax
197)  HWT
198)  Jentjeboy
199)  HNZC
200)  Choco
201)  Lil Juley
202)  Ghaza
203)  Basement
204)  Giels
205)  De Kaya
206)  Lil Soldier
207)  Cronic Click
208)  HGF crew Boxtel
209)  Mr H
210)  Bujumouse
211)  Sman
212)  Campo Capone
213)  Woordvoerders (M.O. & Brakko)
214)  Teto
215)  Din-Din
216)  Wajive (PeopleArmy)
217)  BK (Buki)
218)  Hozny
219)  Redcat
220)  Teccer
221)  D-Boy
222)  Lu
223)  Stino
224)  Oost Naar West (ONW)
225)  J Blood
226)  Jespi
227)  Enemie
228)  Jamairo
229)  Fynne
230)  Signal
231)  Lange Ritch/Ritchie
232)  Sunny Boy
233)  Lucky Luck
234)  Lens
235)  Antiano
236)  Fais
237)  Geniaal Overnemende Dichters
238)  D Syndicaat
239)  Young Hyena
240)  Haha Hamerhaai
241)  Kareemineel
242)  Smoko G
243)  Skreni
244)  Assi
245)  Donderberg Soldiers
246)  RTG
247)  Botty
248)  GSP Laksida
249)  Kaene
250)  Rasta T

 

Boos, teleurgesteld, gefrustreerd, over de notering van jouw favoriete rappers? Of vind je dat je er zélf inhoort?  Van dreigementen zijn we niet onder de indruk. Wat wel kan helpen zijn goede argumenten of een mail met informatie, clips, tips, pics,  links, aanvullingen of andere bijzondere wetenswaardigheden over gangstarappers naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De nieuwe lijst   wordt momenteel voorbereid en verschijnt begin 2011

 

.   

.


Deel dit artikel!
Hyves! Facebook! TwitThis
 

   

Twitter    

Speelgoed

            Bestel